Krista 1e zwangerschap

Ik wilde actief dansen en was nog niet zo bezig met de geboorte

“Hoewel ik in eerste instantie meedeed om actief te blijven – ook nog in het derde trimester van mijn zwangerschap – door te dansen en op dat moment nog niet zo bezig was met de geboorte en de periode daarna, heeft de cursus me ook meer voorbereid op de geboorte van de baby dan ik me er tevoren van bewust was.

De connectie maken met mijn baby in de buik

Wat de lessen bijzonder maakte was dat ze intiem en warm waren, waardoor het erg prettig was om samen te dansen en om de connectie te maken met mijn baby in de buik.

Dansbewegingen ter voorbereiding van de geboorte

Erg leerzaam vond ik het om specifieke dansbewegingen te gebruiken ter voorbereiding van de geboorte. Ook heb ik nieuwe informatie tot me genomen m.b.t. het geboorte proces en de kraamtijd.

Groepsproces

De combinatie van dansen met het stilstaan bij en het delen van gevoelens, gedachten en ervaringen met andere vrouwen vond ik waardevol. Ik vond het een gezellig samenzijn. Ik voelde me verbonden met de moeders en baby’s in en op hun buik.

Ruimte om mezelf te zijn

Opmerkelijk vond ik hoe ontspannen ik was tijdens de lessen en na afloop. Assia is een hele prettige docente die je de ruimte geeft om jezelf te zijn. Ze is warm, lief en gaat flexibel en ontspannen om met situaties die zich op dat moment voordoen. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat we de sfeer tijdens de bijeenkomsten vooral samen maakten en zij ons in onze kracht liet komen. Assia voelt goed aan wat de cursisten nodig hebben en wat voor sfeer er aanwezig is. Subtiel en respectvol springt zij hierop in en maakt dat er een ontspannen, veilige sfeer ontstaat. Al naar behoefte geeft zij meer informatie over dansen, zwangerschap, geboorte en moederschap.

Zwangerschaps dans cursus vrouw zwanger Delft Leiden Den HaagEen aanrader

Ik raad zwangere vrouwen die van dansen houden aan deze lessen te volgen. Zwangerschapsdans van Mamadans is een waardevolle cursus juist door de combinatie van het samen dansen en een stukje bewustwording en zelfreflectie waardoor je alleen maar meer in je kracht komt te staan. Ik heb genoten van het samen dansen met andere vrouwen en al onze baby’s. Het happy gevoel dat loskomt tijdens het dansen is extra bijzonder als je je baby bij je hebt!”

Krista, 1e zwangerschap