Het duurt zoo laaaang!

Verander je gezichtspunt als je lang moet wachten. Het is goed zoals het nu is en je blijft bereid mee te veranderen als het zover is.


De adventstijd is begonnen & de langste dag staat voor de deur. Twee redenen om vervuld te worden van verwachting, op de terugkeer van het (kerst)licht. Rond Sinterklaastijd begon het wachten al en lagen we dan ook met zijn allen veel te vroeg klaarwakker in bed: “Het duurt zoo laaang!” Hoe komt het dat wachten op het licht, op cadeautjes, op de komst van een baby, zo vervelend kan voelen? En hoe maak je het weer draaglijk of zelfs leuk?

“Er mist iets, ik voel me ontevreden”  
Soms groeit een ontevreden gevoel uit alsof er een ballon in je borstkas zit. Opeens is alles zoals het was niet meer goed. Het moet anders en snel. Liever gisteren dan morgen. Soms is je situatie erg verslechterd en wil je daarom dat die veranderd. Dan is haast welkom. Maar vaak is de wereld om je heen niet veel veranderd, slechts jouw blik.

“Maak je los van je wens en kijk weer naar hoe het nu is, zodat je kan vertrouwen dat je het goed hebt.” 
Het is een beproefde methode en o zo effectief. Ademhalen. En goed voelen hoe die lucht beweegt. Voor even vergeet je waar je aan dacht en ben je weer HIER. Veilig, gezond, en klaar om de verandering aan te gaan als die zich aandient. Natuurlijk verlang je naar het leren kennen van je baby, maar moet het werkelijk meteen? 

Als een touwtrekwedstrijd van zeeverkenners, zo vechten jouw geduld en actie om hun rol. Te veel geduld en je kunt in onveilige situaties terecht komen. Te veel actie en de goede afloop kan wel eens uitblijven. Probeer uit en evalueer steeds of het klopt voor deze keer.